Київ / Суми
Інтернет без обмежень

"Касперський" зажадав скасувати заборону на ПЗ компанії в держустановах США

   “Лабораторія Касперського” вимагає в американському суді скасувати розпорядження Міністерства внутрішньої безпеки США, яким було заборонено використання програмного забезпечення компанії в американських державних установах, передає УНН з посиланням на РІА “Новини”.
   “Суд має задовольнити даний запит і попередньо скасувати розпорядження (міністерства — ред.)”, — йдеться в клопотанні адвокатів “Лабораторії Касперського”, поданому до федерального суду округу Колумбія.
   Адвокати міжнародної компанії, що спеціалізується на розробці систем захисту від різного роду кіберзагроз заявляють, що розпорядження Міністерства порушує права компанії відповідно до П’ятої поправки до Конституції США, яка гарантує право на належний судовий розгляд. Крім того, мова йде про волюнтаристичне (волюнтаризм - прагнення реалізувати бажані цілі без урахування об'єктивних обставин і можливих наслідків) рішення влади, на підтримку якого не подано жодних свідчень, заявляють адвокати позивача.
   “За відсутності негайного рішення суду розпорядження (міністерства — ред.) продовжити завдавати шкоди репутації позивача, що призведе до триваючих значних збитків продажів у США і за кордоном. Прямим наслідком даних дій уряду стало те, що великі роздрібні мережі в США прибрали продукцію „Лабораторії Касперського“ зі своїх полиць”, - йдеться в клопотанні.
   Зокрема, в IV кварталі 2017 року продажі в США впали на 61% у річному вираженні, а в другій половині 2017 — на 50% у порівнянні з тим же періодом 2016 року.
   “Йдеться про явне конституційне порушення, особливо з огляду на те, що відповідальні урядовці визнали, що немає ніяких переконливих свідчень, що ”Лабораторія Касперського" керувала або допомагала у якому-небудь порушенні інформаційної безпеки. При цьому (дані чиновники — ред.) визнали своє бажання завдати шкоди комерційним інтересам позивача”, - наголошується в клопотанні.
   Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підписав закон, який забороняє використання програмного забезпечення компанії Kaspersky Lab в урядових структурах США. Російську компанію підозрюють у зв’язках з ФСБ, яка використовувала антивірусне програмне забезпечення "Лабораторії Касперського" як інструмент для шпигунства. У компанії це заперечують.
   Джерело: http://www.unn.com.ua

Підтримка абонентів:

Технічна підтримка (044)467-67-03 (044)467-79-79 (067)449-18-22
Телефон для Viber повідомлення: (067)449-18-22 Телефон для Telegram повідомлення: (067)449-18-22
Абонентські відділи:
Київ (044)467-52-22 (067)353-39-43 (Viber)
Київська область (044)251-00-00 (067)380-85-00 (Viber)